Website van STH Racing
Ovalracing team
HomeBezoek ons op FacebookAuto sportTeamAutoKalenderWedstrijdverslagenFoto'sOnze SponsorsLinksContact Gegevens
Ovalracing
Auto sport

Ovalracing vertoont sterke verwantschap met de Amerikaanse manier van autoracen waarbij gereden wordt op ovale banen. In ons land gebeurt dat in Ter Apel in het autosportstadion “de Polderputten”.

Het ovalracing-circuit in Ter Apel is helemaal verhard en is ongeveer 600 meter lang. Per race worden maximaal 20 auto's tegelijk gestart en dit in een aantal verschillende klasses. De diverse klasses bieden voor elk wat wils. Zo zijn er diverse, betaalbare instap-klasses, maar ook klasses waarbij de techneuten zich helemaal uit kunnen leven en de vele pk’s dan ook de overhand hebben.

Wie denkt dat 't rondjes rijden op zo'n ovale baan eentonig is, vergist zich. Bovendien is er een extra spanningselement: de snelste rijders starten niet zoals bij de meeste takken van autosport gebruikelijk is vóóraan, maar achteraan. Dit zorgt altijd voor veel actie, spanning, spektakel en sensatie. Het grote voordeel van het racen op een oval is dat het publiek de gehele race kan overzien en dan ook geen actie hoeft te missen. Er wordt in een serie van zes wedstrijddagen gestreden om het Internationale Nederland kampioenschap in de diverse klassen.